Jonkvrouw Sophie van der Goude

Sophie van der Goude (geb. Gouda? ca. 1265?- gest. vóór 1309) was erfdochter en stadsvrouwe van Gouda. Ze trouwde ... lees meer in het Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland.Reacties

 28 juni 2014
Sander Vergouw
Re: Jonkvrouw Sophie van der Goude

Op internet vond ik (op PDF) in 'repertorium op de lenen van de bisschop van Utrecht in de provincie Zuid-Holland, 1298-1649' de volgende tekst:

HEKENDORP
8. 11½ morgen land in de Oudencoep, gemeen met Wilhem Bartoutsz. van der Goude, belend ten noorden: Huyge Nellenz. en ten zuiden: Odsier Jelisz.; 6½ hond land in Oudencamp, gemeen met Jonge Dierick Wilhelmsz. van der Goude, belend ten oosten: Diedart Ghijsenz. en ten westen: Volbrecht Jacobsz.; 6 hond land in Oudecoep, gemeen met jonkvrouwe Sophia Jan Dierickszoonsdochter van der Goude, belend ten oosten: Diedart Ghysenz. en ten westen: Volbrecht Jacobsz.; de helft van 1½ viertel in Hedikendorp, belend ten oosten: Claes die Esch; 1½ viertel land te Hedikendorp, belend ten oosten: Jan die Esch en ten westen: Jan Ghijsbertsz.; ½ viertel land te Hedikendorp, belend ten westen: Jan die Esch, gelegen in de parochie Haestrecht.

Helaas staat er geen datum in de tekst, maar volgens mij moet dit de (jonkvrouw) Sophie van der Goude zijn, getrouwd met Jan van Renesse? Dat zou betekenen dat haar vader Jan heette en haar grootvader Dirk. M.a.w. er komt nog een generatie (Jan dus) tussen. Of er moet nog een andere jonkvrouw met de naam Sophie van der Goude hebben geleefd in deze omgeving?

Reactie plaatsen
bijlage of video toevoegen

Houd mij op de hoogte van reacties op mijn inzending

Ik ga akkoord met de voorwaarden

* Verplicht invullen

Zoeken in:

Selecteer wat u zoekt:

zoekhulp

Plaats

Personen en families

Terug naar

Personen en families

Korenmolen De VlinderAlkemade aan het einde van de achttiende eeuwAdam en Eva KoudekerkAnna van Hensbeek